Tuinontwerp

Een tuinontwerpen is het werk van een vakman.  Bij De Groenbroeders bent u hiervoor aan het juiste adres. Een tuinontwerp kunt u vergelijken met het ontwerpen van een huisinterieur.  De manier waarop uw tuin is ingericht weerspiegelt uw persoonlijkheid.  Elke tuin is dan ook uniek.  Bovendien hebben een hele reeks van (externe) factoren een invloed op uw tuin.

Eerst gaan we grondig de mogelijkheden in kaart brengen. De meest belangrijke factoren hierbij zijn:

Smaak

Tijdsbesteding

Gebruik

Budget

Perceel

Lichtinval

Aanwezige elementen

Stijl van de woning

Ondergrond


Tijdsbesteding


Heeft u groene vingers of bent u iemand die nooit tijd heeft…  In functie daarvan doen wij u het juiste voorstel.  Wist u dat De Groenbroeders ook tuinen onderhouden?  Hierover vindt u meer op de pagina tuinonderhoud.


Budget


De Groenbroeders streven ernaar om de best mogelijke prijs/kwaliteitsverhouding uit uw tuin te halen..


Afmetingen en de vorm van uw perceel


Een grote diepe tuin is het aan te raden om te werken met borders en variaties  Ook een juist evenwicht tussen gras- en terras oppervlakte is hierbij belangrijk.   Anders gaat de tuin meteen een stuk kleiner lijken.  Heeft u een kleine tuin dan kunnen we deze optisch vergroten door gebruik te maken van hoogte verschillen.


Lichtinvallen


Bij onze ontwerpen houden wij steeds rekening met de lichtinvallen.  Deze factor is bepalend voor de keuze van de beplanting.


Aanwezige elementen


Op basis van onze ruime ervaring zorgen wij ervoor dat reeds aanwezige elementen in uw tuin perfect en harmonieus geïntegreerd worden in het geheel.


Stijl van uw woning


Uw woning en uw tuin vormen één geheel.  Vandaar dat wij u met raad en daad bijstaan met uw tuinindeling en uw tuininrichting. De plaats van bepaalde elementen zoals: ramen, deuren, garage en oprit.


Ondergrond


Om de planten optimaal te laten groeien moet de ondergrond voldoende lucht en water hebben.  De juiste bemesting, een kwaliteitsvolle ondergrond en eventueel voldoende afwatering vormen de basis ingrediënten voor een mooie tuin.

adminTuinontwerp