Tuinonderhoud

Of u nu een nieuwe of een bestaande tuin heeft en uw weinig of veel tijd aan het onderhoud ervan wenst te besteden, steeds weer kan u rekenen op De Groenbroeders.  Het onderhoud kan wekelijks, maandelijks of jaarlijks gebeuren. Als familiebedrijf bedienen wij zowel particulieren als bedrijven. Onze persoonlijke benadering is hierbij een extra troef.

Als dé tuinspecialist weten wij als geen ander hoe wij uw tuin vakkundig, efficiënt en met kennis van zaken kunnen onderhouden.

Een greep uit onze diensten:


Bomen omzagen en takken verwijderen


Een boom omzagen omdat hij getroffen werd door een ziekte, te groot is,  of omdat veel licht wegneemt is vaak een gevaarlijke klus.  De Groenbroeders helpen u graag hiermee verder.


Onkruid bestrijden en onkruid wieden


Vakkennis en praktijkervaring

De Groenbroeders hebben hiervoor de nodige vakkennis en praktijkervaring.

Naakte bodem vermijden

Probeer zoveel mogelijk naakte grond te vermijden in uw tuin.  Een “naakte” bodem warmt sneller op waardoor de onkruidgroei nog meer gestimuleerd wordt. Bovendien zijn heel wat onkruidsoorten bijzonder taai en goed bestand tegen wisselende weersomstandigheden.  Denken we hierbij maar aan: netels, distels en straatgrassen.

Afdekmaterialen en bodembedekkers

Naakte grond kan vermeden worden door het vakkundig integreren van natuurlijke afdekmaterialen en allerhande bodembedekkers.  Denken we hierbij maar aan schors.  Ook een voldoende plantdichtheid voorkomt heel wat onkruid.

Onkruid wieden

Heeft u toch nog last van onkruid dat kan u het ook laten wieden door ons.  Als vakman gebruiken wij hierbij professioneel materiaal.


Ziekte- en plaagbestrijding


Wie zijn tuin door een vakman liet aanleggen heeft een minder grote kans om geconfronteerd te worden met ziekten en schimmels.  In regel heeft hij voldoende en conform de regels de nodige aandacht besteed aan het voorbereiden van de grond en de bemesting ervan.

Lucht en water vormen hierbij belangrijke factoren.  Dit alles maakt dat de planten in uw tuin sterken en dus beter gewapend zijn.  Minstens één keer per jaar uw tuin grondig laten onderhouden houdt de planten in topconditie.

Heeft uw tuin last van ziektes, schimmels of insecten signaleer het ons zo snel mogelijk.  Een zieke tuin is in een vroeg stadium veel makkelijker te genezen.


Gazon onderhouden en maaien


Een mooi gazon is zoveel meer dan een regelmatige maai beurt.  Een uitgekiend bemestingsschema met de juiste meststoffen zorgen voor een mooi gazon.  Bovendien laat sterk gras zich minder snel overwoekeren door onkruid.  Ook het juiste materiaal draagt zijn steentje bij tot het resultaat.  Een juiste afmaai hoogte remt de groei van mossen en klavers.  Een gazon periodiek verticuteren is een absolute must.


Tuinpaden en terrassen reinigen


Betonklinkers zijn een bijzonder dankbaar materiaal om terrassen mee aan te leggen.  Bovendien hebben zal als voordeel dat ze relatief makkelijk te onderhouden zijn.

De Groenbroeders weten als geen ander hoe ze uw betonklinkers moeten onderhouden.  Het gebruik van professioneel materiaal in combinatie met vakkennis en ervaring spelen hierbij een belangrijke rol.   Zo voorkomt u dat de toplaag of de voegen beschadigd raken.

adminTuinonderhoud