Tuinaanleg

Tuinaanleg en De Groenbroeders… deze woorden zijn een begrip in Paal en omgeving. Of het nu gaat om het aanleggen van een nieuwe, het renoveren van een verwaarloosde of de opbouw van een tuin op basis van reeds bestaande elementen,

De Groenbroeders helpen u steeds verder met raad en daad.

Het begrip tuinaanleg is dermate breed en de mogelijkheden zijn zodanig onuitputtelijk dat het een schier onmogelijke opdracht is om alle mogelijkheden, materialen, vormen en stijlen te beschrijven in één website.

Uw tuin is al het ware het verlengde van uzelf.

Kort door de bocht en heel algemeen bestaat een tuinaanleg uit de volgende stappen.


GrondwerkenVerhardingen en ElementenBeplanting en GazonOpschoonwerk en/of Grondwerken


Om een nieuwe tuin aan te leggen wordt het terrein eerst klaargemaakt.  De gouden regel “een goed begin is het halve werk” geldt hier meer dan ooit.  Vakmannen als De Groenbroeders hebben hierin doorheen de jaren een ruime expertise opgebouwd waardoor u achteraf niet voor verrassingen komt tot staan.

Wordt bij een bestaande woning de tuin vernieuwd dan wordt eerst de oude tuin afgebroken.  We noemen dit het opschonen van de tuin.  Ouder verhardingen worden opgebroken, het oude gazon wordt verwijderd en elementen zoals boomstronken, oude palen en muren worden afgebroken.  Bij een nieuwbouw wordt de huidige wildbegroeiing verwijderd en de grond afgegraven.

Ook het aanleggen van een drainage en de egalisatie van het terrein komen hier aan bod.  Denken we hierbij bijvoorbeeld aan L elementen.


Verhardingen en Bouwkundige elementen


Als de grondwerken of het opschoonwerk zijn afgerond gaan we van start met de verhardingen zoals tuinpaden, terras en oprit.

Dé specialiteit van De Groenbroeders is betonnen klinkers aanleggen.  Meer informatie vindt u terug op onze webpagina “klinkers”.

Onder bouwkundige elementen verstaan we een terrasoverkapping, een pergola of een omheining.  Er is een ruime waaier van mogelijkheden als u opteert voor een omheining.  Een greep uit de talloze variaties vindt u terug bij “tuinontwerp”.


Beplanting en Gazon


Bij het beplanten en het aanleggen van het gazon komen de eindelijk de visuele elementen naar boven van uw nieuwe tuin.

Vermits heel wat planten in pot worden gekweekt kan een tuin in ieder seizoen aangelegd worden in de mate dat het weer dit toelaat.

Een aantal haag- en boomsoorten vormen hierop de uitzondering.    Hiervoor is enkel het najaar geschikt.


Oplevering van de tuin


Van zodra de werken zijn afgerond gebeuren, indien dat nog nodig mocht zijn, de opleveringswerken.  Tevens geven we u het nodige advies en tips hoe u uw tuin zo efficiënt mogelijk kan onderhouden.

Indien u dat wenst komen wij uw tuin onderhouden.  Dit kan gaan van een jaarlijkse opknapbeurt tot een periodiek abonnement.  Meer info vindt u hierover terug op de pagina tuinonderhoud.

adminTuinaanleg