Tuinafsluitingen en omheiningen

Tuinafsluitingen plaatsen is naast tuinonderhoud, tuin- en klinkeraanleg ook één van de activiteiten van De Groenbroeders.


Functie tuinafsluiting


De soort en het daarvoor gebruikte materiaal is afhankelijk van het doel van de afsluiting.

  • Privacy
  • Dieren
  • Esthetisch aspect
  • Combinatie van deze drie factoren.

Er is een dermate grote keuze aan afsluitingen dat u vaak het bos tussen de bomen niet meer ziet. We helpen u graag met daad en raad verder.


SteenkorvenTuinschermenDraadafsluitingenSteenkorven


Steenkorven of schanskorven zijn de laatste jaren bijzonder in trek. Door het schier oneindig aantal mogelijkheden aan steensoorten en korfvormen komen deze schanskorven quasi in elke tuin tot hun recht.

Het juiste fundament is van belang. Dit om verzakkingen te voorkomen. Afhankelijk van de ondergrond en de hoogte van de korven is een verankering met palen vereist.

Dergelijke afsluitingen zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk. Staan ze in de schaduw dan zal er na verloop van tijd mos vorming optreden. Dit kan zeer makkelijk verwijderd worden met een hogedrukreiniger.


Tuinschermen


Tuinschermen worden in regel gemaakt met één van de volgende materialen: hout, beton, composiet, kunststof, bamboe en wilgentakken.

Houten tuinschermen:

Dit blijft één van de populairste manieren om uw tuin af te sluiten.  Ze hebben zowel een privacy als een decoratieve functie.  In regel zijn tuinschermen gemaakt van een hardhoutsoort duurzamer dan geïmpregneerd hout.

Betonnen tuinschermen:

Een leuk alternatief voor een houten tuinscherm is een tuinscherm in beton.  Naast het privacy en het esthetisch element hebben ze ook een geluidswerende functie.  Het onderhoud ervan is verwaarloosbaar.

Tuinschermen van composiet:

Een tuinscherm in composiet combineert de voordelen van hout met die van kunststof.  Naast (hard)houtvezels zijn er ook schermen van bamboevezels verkrijgbaar.  Deze afsluitingen zijn onderhoudsarm en zijn bestand tegen rot en allerhande insecten.

Kunststof omheining:

Dit soort van omheiningen is bezig aan een ware opmars.  Ze zijn verkrijgbaar in tal van uitvoeringen en kleuren.  Ze zijn zowel onderhouds- als milieuvriendelijk omdat ze doorgaans gemaakt worden van gerecycleerd materiaal.

Voor wie ‘out of the box’ denkt… er bestaan ook kunsthagen.  Hierbij worden bladeren bevestigd op een kunststof mat.

Wilgenschermen:

Dergelijke schermen passen perfect in een landelijke tuin.  Wilgentakken zijn afkomstig van katwilgen, teenwilgen of knotwilgen.   De takken zijn vers gesnoeid.  Ze zijn plooibaar en kunnen makkelijk voor vlechtwerk gebruikt worden.

Bamboeschermen:

Een bamboe afsluiting is sterk, licht en relatief goedkoop.  Bamboe is in feit geen hout maar een gras.  De meest gebruikte toepassing is een bamboemat.  De bamboematten worden bevestigd aan een metalen draad en vormen zo een mooi en aaneensluitend geheel.


Draadafsluitingen en Draadpanelen


Draadafsluitingen blijven populair.  De prijs/kwaliteitsverhouding is uitstekend en het sluit naadloos aan bij elke tuin.  Ook hier zijn er weer diverse mogelijkheden.

Standaard draadafsluiting:

Op gebetonneerde palen wordt de draad aangespannen.  Dit is één van de goedkoopste en snelste manieren om een tuin te omheinen.

Draadafsluiting met bovenbuis:

Een bovenbuis verbetert exponentieel de sterke van de omheining.  Een absolute must als u van plan bent de omheining te laten begroeien met klimplanten.

Draadafsluiting met betonplaat:

Ook dit geldt weer als een kwaliteitsverbetering.

Draadpanelen:

Draadpanelen zijn hekwerken van metaaldraad al hebben ze de looks van een uit de kluiten gewassen draadafsluiting.    De metaaldraad werd aan mekaar gelast.

adminTuinafsluitingen en omheiningen