Kunstgras

Kunstgras leggen is één van de specialiteiten van De Groenbroerders.  Kunstgras is de laatste jaren bijzonder populair geworden.    De kwaliteit ervan is enorm gestegen en ook het feit dat er weinig onderhoud bij komt kijken speelt een rol.

De slogan ‘een goed begin is het halve werk’ is hier zeker van toepassing.  Dankzij de ervaring en de expertise van De Groenbroeders kan u rekenen op een perfecte plaatsing.


Kunstgras plaatsen:


  • De aanleg gebeurt op een afgetrilde laag wit zand.
  • De ondergrond wordt perfect uitgevlakt.
  • Er wordt stabilisatiedoek aangebracht.
  • De vleugen worden aan de juiste zijden gelegd.
  • Het kunstgras wordt vastgelegd en gehecht.
  • Naden worden zorgvuldig weggewerkt.
  • Met breker- of inveegzand wordt het gras geborsteld.

Kwaliteitsbepalende factoren


Dichtheid

Hoe groter de dichtheid hoe meer het qua looks aanleunt bij natuurlijk gras.

Hoogte

Een hoogte van minstens 2 cm wordt aangeraden.

Vormen

Recht afgesneden kunstgras geeft een artificiële uitstraling.  Kies daarom voor een combinatie van recht en licht krullend kunstgras.

Kleur

Kies voor een combinatie van minstens 3 kleuren om een zo natuurlijk mogelijk effect te hebben.

Kwaliteit

De vezels mogen geen lood of calcium bevatten en dienen veerkrachtig te zijn.


Onderhoud


Het grote voordeel van kunstgras is dat het nauwelijks dient onderhouden te worden.  Ook daarbij kunnen de Groenbroeders u helpen.

Borstelen

Hoe sterk de vezels van kunstgras ook zijn, uiteindelijk zullen ze toch plat komen te liggen. Hierdoor krijgt het gras een matte glans.  Door het te borstelen tegen de ligrichting krijgt u het makkelijk terug recht.  Als u een groot oppervlakte heeft kan u opteren voor een borstelmachine.

Bladeren verwijderen

Op een natuurlijk gazon worden de bladeren van bomen en struiken verteerd.  Bij kunstgras uiteraard niet.  Verwijder daarom regelmatig de gevallen bladeren.  Dode balderen zijn vaak voor onkruid en mos kiemplaatsen.  Ook uitwerpselen van vogels kunnen allerhande zaden bevatten.  Verwijder ze dan ook tijdig.

Instrooien

Regelmatig uw kunstgras instrooien met kwartszand bevordert de stabiliteit van het kunstgras en zorgt ervoor dat vezels of sprieten langer overeind blijven.  Kwartszand heeft een ronde korrel.  Hierdoor vermijdt u dat de vezels worden beschadigd.

Grondig onderhoud

Een regelmatige check up door ons team is geen overbodige luxe. De periodiciteit hiervan wordt bepaald door de fabrikant en de intensiteit van gebruik.

adminKunstgras