Klinkerwerken

Zoek u een vakman om een oprit, een terras of een tuinpad te laten aanleggen?  Dan bent u bij De Groenbroeders aan het juiste  adres.  Ons team heeft door de jaren heen een ruime ervaring opgebouwd in het plaatsen van betonklinkers, kleiklinkers en natuursteen.  Ook de daarbij horende grondwerken nemen wij desgewenst voor onze rekening.  Wij zorgen voor een stabiele fundering om verzakkingen van klinkers te vermijden en voorzien de juiste afwatering indien dat nodig zou zijn.  Wij leggen klinkers zowel bij bedrijven als bij particulieren.

Een betonklinker is een bijzonder veelzijdig materiaal.  Bovendien zijn ze verkrijgbaar in een brede waaier van kleuren zodat ze perfect aansluiten bij de stijl van uw tuin en woning.  U kan er werkelijk alle kanten mee op.


Klinkers leggen in verband:


Niet alleen de soort klinkers maar ook de manier hoe ze ten opzichte van mekaar gelegd zijn is van belang.  Naast het esthetisch aspect is ook de graad van belasting een bepalend element in de keuze van het leg patroon.

Volsteen verband

Met de zijden en de hoeken worden de klinkers tegen elkaar aangelegd.

Diagonaal verband

In feite exact hetzelfde als bij het vorige, doch hier worden de klinkers diagonaal gelegd.

Halfsteen verband

Alles wordt in rechte lijnen gelegd.  Bij de eerste rij wordt er met een volledige klinker begonnen, bij rij twee met een halve en vervolgens bij rij drie weer met een volle, enz.

Blokverband

De klinkers worden in een blog of vierkant gelegd.

Elleboogverband

Hierbij leggen we de klinkers in een hoek en vervolgens vullen we die hoeken op met nieuwe klinkers.

Wildverband

Ogenschijnlijk worden de klinkers willekeurig gelegd.  Hierbij wordt er gebruik gemaakt van meerdere, minstens drie, verschillende formaten.


Klinkers voegen:


Zand

Dit is de meest courante en gemakkelijkste werkwijze bij klinkers.  Nadeel hierbij is dat het zand op termijn los komt te zitten en dat het kan wegspoelen bij zware regenval.  Wat dan weer op zijn beurt onkruid in de hand werkt.

Cement

Hebben uw klinkers een iets breder voeg of heeft u minder tijd/zin voor het onderhouden ervan, dan raden wij u voegen met cement aan.  Dit is een arbeidsintensieve onderneming doch heeft heel wat voordelen.  Zo kunnen de voegen beter tegen uitbrokkelen.

Epoxy

Naast de kenmerken van een cementvoeg zijn er nog heel wat andere voordelen.  Zo is de voeg beter bestand tegen chemische producten en reinigen onder hoge druk.

Polymeerzand

Is de voeg groter dan 2 mm dan is polymeerzand een absolute aanrader.  Deze materie is voldoende flexibel zodat de kans op scheuren aanzienlijk verkleind wordt.

adminBetonnen klinkers plaatsen